Zubni implanti

Kako da besprekorno održavate vaše zubne implante?

 
 
Napokon imate osmeh kakav ste oduvek želeli i puni ste samopouzdanja. Čini vam se da su implanti najpopularnije, najbolje i najlepše rešenje koje ste mogli sebi da priuštite. Međutim, da li ste znali da vam zubni implanti mogu i te kako zagorčati život?
 

Koji problemi se javljaju?

 
Uprkos visokom procentu i uspešnosti ugradnje zubnih implanata (95% uspeha za zubne implante na donjoj vilici i 90% uspeha na gornjoj), mogu se javiti potencijalne komplikacije kojih bi trebalo da budete svesni, jer se one mogu desiti bilo kome, pa čak i posle uspešne operacije.
 
Dešava se čak i da prođe nekoliko godina, a da pacijent nema nikakvih problema.  
 
Neke komplikacije mogu biti relativno male i lake za ispravljanje, dok neke mogu biti velike i rezultirati gubitkom implanta ili čak propadanjem zubne kosti.

Šta je peri-implantitis i zašto se javlja?

 
Dokazano je da prvi faktor koji uzrokuje probleme sa implantima predstavlja nagomilavanje bakterija, što može uzrokovati vrlo neprijatno oboljenje koje se naziva peri-implantitis.
 
Može se desiti da osoba nema problema sa implantima i po nekoliko godina, ali sve je više istraživanja i tekstova koje dokazuju da peri-implantitis u stvari predstavlja svojevrsnu tempiranu bombu u našem organizmu.
 
Indikacije su da će se peri-implantitis pojaviti u čak 47% slučajeva  barem jednom u toku života osobe koja je ugradila implante.
 
Peri-implantitis napada tkiva oko šrafa implanta i slično kao paradontoza rezultira propadanjem vilične kosti. Takođe je važno znati da kolonije bakterija u usnoj duplji negativno utiču na zdravlje ostalih organa u telu.
 
Kada već dođe do ovakve situacije, obavezna je hirurška intervencija koja uključuje podizanje zubnog mesa oko implanta kako bi se očistila infekcija. To nije ni malo prijatan i jeftin proces, a oporavak zna da bude dugotrajan i bolan.
 

Emmi-dent četkica za zube

„Pametna“ četkica sa ultrazvučnim čipom u glavi četkice

Zašto se javljaju infekcije u implantima?

 
I kod najskupljih i najkvalitetnijih implanata procep koji se nalazi između titanijumskog šrafa i krunice je na nivou mikrona. Međutim, i taj mikroprocep (2,45 mikrona) je dovoljno “velik” da lako mogu da se stvore gnezda bakterija u njemu.
 
Koliko god mi redovno održavali higijenu i koristili sva do sada dostupna sredstva, nikako ne možemo očistiti implante na mikro nivou i ispod dostupne površine.
 

Da li postoji trajno rešenje problema?

 
Istraživanja pokazuju da redovno otklanjanje plaka može biti odlična prevencija peri-implantitisa i dovodi do efektivnog otklanjanja već postojećih peri-implatitisnih mukoznih lezija**
 
Zubni konac, specijalne paste za zube, waterpik aparati, električne četkice, dentalne četkice,… Ništa od ovoga što ste do sada koristili ne može 100% očistiti vašu usnu duplju, zube, a pogotovo ne implante.
 
Oni mogu očistiti površinu, ali ne mogu očistiti ono što se nalazi ispod površine vašeg implanta i oko titanijumskog šrafa. Čak i prilikom spoljašnjeg čišćenja, do sada sa već postojećim metodama sigurno niste nikada u potpunosti uspeli da uklonite naslage bakterija.
 
Jedino i 100% efikasno rešenje za vas predstavlja održavanje dentalne higijene ultrazvučnim čišćenjem.

Emmi-dent deluje na implante

 

Kako deluje Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube na implante?

 
Emmi-dent revolucionarna ultrazvučna četkica za zube na potpuno bezbedan i efikasan način uništava sve bakterije koje prete vašem implantu i čak i one bakterije koje su već počele da vam prave problem.
 
 

Moćni nano-mehurići

 
Ultrazvuk u sadejstvu sa specijalnom ultrazvučnom kremom za zube stvara nano-mehuriće (mehurići paste su na nivou nano metra) koji zbog ultrazvučnih oscilacija (96 miliona u minuti) implodiraju* i uništavaju sve bakterije.
 
 

Čišćenje mikro prostora

 
Nano-mehurići ulaze u sve procepe, pa čak i u spoj između implanta i krunice, jer su mnogo manji od njega. Standardna pasta za zube nema toliko male mehuriće koji mogu očistiti sve procepe od bakterija.
 
 

Dubinsko dejstvo do 12 mm

 
Ultrazvuk prodire do dubine od 12 mm u vaše desni, pa tako njegove oscilacije i nano mehurići dopiru i do šrafa i uništavaju sve prisutne bakterije.
 

Pogledajte video i saznajte detalje o načinu rada i impresivnim rezultatima Emmi-dent ultrazvučne četkice. Nemački inženjer koji je usavršio ovaj revolucionarni proizvod odgovara na najčešće postavljana pitanja.
 

Kako Emmident uništava bakterije koje napadaju implante

Zašto da koristim Emmi-dent ultrazvučnu četkicu za zube?

 
Evo šta dobijate ukoliko redovno koristite Emmi-dent ultrazvučnu četkicu za zube kako bi sačuvali vaše implante:
 
 
Blistavi i besprekorni implanti
 
S obzirom da nema trljanja, imaćete predivan osmeh, baš kao i prvog dana. 
 
 
Uništavanje svih bakterija do 12 mm u dubinu tkiva
 
Ultrazvuk zajedno sa specijalnom nano pastom deluje kako na površinu, tako i unutar tkiva, pa uništava sve bakterije koje su potencijalni izazivači zubnih oboljenja, a samim tim i ostalih oboljenja u organizmu – utiče pozitivno na vaše zdravlje.
 
 
Bolja prokrvljenost i jače desni
 
Mikromasažom koju izazivaju ultrazvučni titraji povećava se prokrvljenost u tkivu. 
 
 
Svež dah i veće samopouzdanje
 
Ukoliko postoji neprijatan zadah, on nestaje zajedno sa bakterijama, a vi ste spremniji za slobodnu i samouverenu komunikaciju sa drugima. 
 
 
Lako i brzo čišćenje
 
Svakodnevna jednostavna rutina štedi vaše vreme i čuva vaše zdravlje. 
 
 
Pouzdano rešenje brige o zubima i implantima
 
Nema više problema sa zubima prouzrokovanih bakterijama ili plakom. 
 
 
Ušteda vremena i novca
 
Više nema potrebe za čestim tretmanima i skupim lečenjima tegoba sa implantima. 
 
 
Rešenje za celu porodicu
 
Ovaj aparat može korisiti cela vaša porodica ukoliko svaki član ima svoj ultrazvučni nastavak (četkicu).
 

Emmident - 100% zaštita zuba i desni

Kako da kupim Emmi-dent ultrazvučnu četkicu za zube?

 
Sve što je potrebno je da posetite našu online prodavnicu i odaberete set koji vam najviše odgovara (osnovni ili porodični set).
 

Emmi-dent četkica za zube

Naručite Emmi-dent ultrazvučnu četkicu već sada i sačuvajte zdravlje vaših zuba

 

IMPLOZIJA

Proces uništavanja bakterija gde je spoljašnji pritisak zbog ultrazvučnih oscilacija toliko veliki u mikro kosmosu bakterijskog sveta, da se one “sabiju” same u sebe, a samim tim se potpuno uništi njihova opna.
To je proces suprotan od eksplozije.