Dečiji i mlečni zubi

Saznajte zašto je ultrazvučna četkica za zube najbolji izbor za vaše dete

 

Kao i svaki savestan i odgovoran roditelj, sigurno i vi želite najbolje za vaše dete i da ono bude sigurno i zaštićeno.
 
Ako mislite uvek nekoliko koraka unapred i donosite odluke razmišljajući dugoročno, onda je za oralnu higijenu vašeg deteta jedini i najefikasniji izbor korišćenje ultrazvučne tehnologije za čišćenje zuba. Evo i zašto…
 

Najbolje rešenje za očuvanje zdravlja zuba kod dece-Emmident

Najčešći problemi koji pogađaju dečije zube i desni

 
Poražavajući podatak je da gotovo 80% dece na našim prostorima ima neki oblik gingivitisa ili upale desni. Glavni uzročnici ovog stanja su bakterijski plak i nedovoljna oralna higijena. Plak je lepljiva membrana koja se stvara zbog hrane i pljuvačke, pokriva zube i desni, a sadrži milione bakterija.
 
 

  Štetnost plaka

 
Razvoju plaka pogoduje hrana koja sadrži šećer, a sam plak proizvodi toksine koji nadražuju i oštećuju desni i izazivaju gingivitis (gingivitis je najraniji korak ka paradentozi, koja se ponekad može javiti i kod dece).
 
Upala počinje u delu zubnog mesa između zuba, širi se na ostatak desni i može ih zahvatiti u potpunosti. One su u početku crvene, otečene, bolne i krvare na najmanji dodir.
 
Ako ova upala dugo traje, desni postaju plavičasto-crvene i uvećavaju se. Ova infekcija se suzbija jedino uništavanjem bakterija i pravilnim skidanjem plaka.
 
 

Klasični karijes

 
Takođe, vrlo čest problem kod dece predstavlja i karijes koji se veoma brzo stvara i razvija na mlečnim zubima, jer je njihova gleđ mnogo tanja u poređenju sa stalnim zubima.
 
Klasični karijes se javlja u udubljenjima griznih površina i on je manje invazivan od cirkularnog karijesa. Bakterije “Streptoccocus mutans” su najčešći uzrok razaranja zubne gleđi kod dece.
 
 

Cirkularni karijes

 
Kao što je napomenuto, mnogo veći problem od klasičnog karijesa za decu predstavlja tzv. cirkularni karijes. Njegove najranije znake roditelji često i ne primete (bele kredaste mrlje u vratu gornjih sekutića). Nažalost, dešava se da onda već bude kasno, pošto on jako brzo napreduje.
 
Kada se jave bele kredaste mrlje u vratu sekutića, tada zubna gleđ kreće da se topi i postaje porozna. Zbog pljuvačke i bakterija iz plaka počinju da se nakupljaju braonkaste i crne materije i da se javljaju rupice (kaviteti).
 
 

Brzina razarajućeg procesa

 
Krajnji stadijum cirkularnog karijesa je razaranje zubne kosti i pojava gnojnog procesa koji može biti izrazito bolan za vaše dete. Tada se dešava da dete dobije temperaturu, slabost i povećanje okolnih limfnih čvorova. Bol je intenzivan i probada.
 
Sve ovo može da se desi u roku od samo nekoliko nedelja, pa je u tom slučaju jako važna brza reakcija. Kada se zubi pokvare, mogu izazvati veliki bol i neprijatnost za vaše dete.
 
 

Potreban poseban oprez

 
Posebno su osetljivi zubi kod beba, jer one imaju upola manje odbrambenih antitela, nego u kasnijem periodu.

Iz svega spomenutog, jasno je da upale izazvane oboljenjima mlečnih zuba nisu nimalo bezazlene. Pogrešno je uverenje da će se sve to rešiti samo od sebe kada oni ispadnu i izrastu stalni zubi.

9 razloga zašto je važno posebno obratiti pažnju na dečiju oralnu higijenu

 
Obavezno vodite računa o higijeni i zdravlju mlečnih zuba vašeg deteta:

 

Rizik od ugrožavanja stalnih zuba

 
Ispod svakog mlečnog zuba se nalazi zametak stalnog. Ako ne pripazite na mlečne zubiće vašeg deteta, postoji veliki rizik da se ugroze stalni zubi koji se nalaze u procesu formiranja.
 
 

Prevremeno kvarenje stalnih zuba

 
Stalni zub može početi da se kvari čim izraste.
 
 

Očuvanje mlečnih zuba

 
Važno je sačuvati mlečne zube vašeg deteta, jer oni prave mesta za stalne (veća je verovatnoća da će tada biti pravilno poređani).
 
 

Uslov za dobro zdravlje

 
Svakodnevna higijena i dobro zdravlje usne duplje su preduslov dobrog zdravlja celog organizma.
 
 

Štetne posledice kvarnih zuba

 
Truljenje mlečnih zuba izaziva kod dece zapaljenje zubne srži, koje može da ima teške posledice po njihovo zdravlje.
 
 

Moguće otežano varenje hrane

 
Funkcija varenja hrane direktno zavisi od zdravlja zuba, što je posebno značajno kod dece.
 
 

Izvor hroničnih infekcija

 
Nelečeni zubi su izvor hroničnih infekcija.
 
 

Srećno dete se slobodno smeje

 
Dete koje se bez ustezanja osmehuje mnogo je društvenije i emocionalno slobodnije.
 
 

Izgradnja zdravih navika kod dece

 
Redovnim čišćenjem zuba barem dva puta dnevno stvaraju se zdrave navike kod dece.
 

Emmi-dent četkica za zube

„Pametna“ četkica sa ultrazvučnim čipom u glavi četkice

Kako sprečiti sve navedene probleme?

Deca sama teško mogu kvalitetno očistiti svoje zube, pa često ni uz roditeljsku pomoć to ne bude dovoljno efikasno, jer dosadašnje četkice za zube ne mogu očistiti celu zubnu površinu, uništiti bakterije i pogotovo sprečiti početno stanje cirkularnog karijesa i drugih zubnih oboljenja.
 
Svi ovi problemi mogu da se spreče jednostavnom i besprekornom dentalnom higijenom vašeg deteta.
 
Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube je potpuno bezbedno i 100% efikasno sredstvo koje čuva zube i desni vašeg deteta.
 

Emmident - 100% zaštita zuba i desni

Kako deluje Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube?

 

U potpunosti skida plak

 
Ultrazvuk u kombinaciji sa “Kids” ultrazvučnom pastom za zube sa nano-mehurićima, čini da oni implodiraju* i na taj način se uništava opna svih bakterija.
 
 

Uništava bakterije i sprečava pojavu i napredovanje zubnih oboljenja

 
Bakterije su uzrok svih zubnih oboljenja. S obzirom da ih ultrazvuk potpuno uništava (samo ako se koristi sa ultrazvučnom pastom), efikasno će sprečiti pojavu karijesa i gingivitisa (ultrazvuk dopire do 12 mm u dubinu tkiva desni, pa uništava bakterije i na nedostupnim mestima).
 
 

Bolja prokrvljenost i jače desni

 
Mikromasažom koju izazivaju ultrazvučne oscilacije  (96 miliona u minuti) povećava se cirkulacija u tkivu i podstiče se obnavljanje.
 
 

Čisti i između zuba

 
Vazdušne vibracije ultrazvuka (do 96 miliona titraja u minuti) takođe čiste i između zuba.
 
 

 Odlično rešenje za vašu porodicu

 
Ovaj aparat mogu koristiti svi članovi vaše porodice, jer vam je dovoljan jedan aparat (drška) i različiti ultrazvučni nastavci (četkice) za svakoga. Postoji ultrazvučni nastavak (četkica) za decu do 7-8 godina koja je manja, za odrasle i za fiksne proteze (aparate) koja je specijalno prilagođenog oblika.
 
 

 Nema neželjenih efekata

 
Ultrazvuk ove jačine (0,2 W) spada u kategoriju mekog ultrazvuka i potpuno je bezbedan za vaše dete. Ima antibakterijsko i terapeutsko dejstvo i mogu ga koristiti i bebe već od prvog zuba.
 

Emmident za decu

 
Pogledajte video i saznajte detalje o načinu rada i impresivnim rezultatima Emmi-dent ultrazvučne četkice za zube. Nemački naučnik koji je usavršio ovaj revolucionarni proizvod odgovara na najčešće postavljana pitanja.
 

Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube – Idealno čišćenje za vaše dete

 
Uz pomoć Emmi-denta vaša deca će napokon prikladno očistiti svoje zube.  Deca obožavaju da “emmizuju” svoje zube iz sledećih razloga:
 
 
Olakšano i zabavno čišćenje bez trljanja
 
Sve što je potrebno je da vaše dete (sa ili bez vaše pomoći) drži četkicu na svojim zubima. Nije potrebno četkati zube, nego samo vlakna četkice ovlaš nasloniti na njih (2-3 zuba po 10 sekundi). Ovo olakšava posao roditeljima, a i deci. Čišćenje zuba sa Emmi-dentom je zabavno.
 
 
Blaga i ukusna pasta za zube
 
Specijalna Emmi-dent ultrazvučna pasta za zube sa nano-mehurićima koja zajedno sa ultrazvukom uništava bakterije i suzbija plak, osim što se nalazi u zanimljivom pakovanju, ima i ukus zelene jabuke koji će vaše dete sigurno voleti.
 

Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube za decu

Investirajte u oralno zdravlje vašeg deteta

 
Posetite našu online prodavnicu i odaberite set koji vam najviše odgovara (osnovni ili porodični set). Obratite pažnju na posebne nastavke za čišćenje zubnih aparatića.

 

Emmident savršeno rešenje za održavanje fiksnih proteza (aparata)

Emmi-dent četkica za zube

Naručite Emmi-dent ultrazvučnu četkicu za zube već sada i sačuvajte oralno zdravlje vaše porodice

 

IMPLOZIJA

Proces uništavanja bakterija gde je spoljašnji pritisak zbog ultrazvučnih oscilacija toliko veliki u mikro kosmosu bakterijskog sveta, da se one “sabiju” same u sebe, a samim tim se potpuno uništi njihova opna.
To je proces suprotan od eksplozije.