FAQ

Koja je razlika između Emmi-pet 1.0 i Emmi-pet 2.0 aparata?
Emmi-pet 2.0 ultrazvučni aparat za negu zuba kućnih ljubimaca ima unapređeni paket ultrazvučnih frekvencija, pa samim tim brže uklanja čak i tvrdokornije naslage zubnog kamenca - BEZ USPAVLJIVANJA i BEZ BOLA.  Idealan je za grooming salone, odgajivačnice i veterinarske ordinacije koje žele da ponude dodatnu uslugu.  
Da li Emmi-dent stvarno tako radi kao što kažu ili je to neka fora?
Verujemo da imate osećaj da je sve veći i veći broj proizvoda koji se prodaju na našem tržištu samo marketinški trik. Prikazuju se proizvodi sa sjajnim karakteristikama koje oni zapravo i nemaju ili imaju u jako maloj meri, a sve sa krajnjim ciljem da nam uzmu pare.   Emmi-dent je nemački patent i nemački proizvod koji je testiran u njihovim institutima za dentalnu higijenu. Generalno, Nemci imaju izuzetno rigorozne testove kvaliteta i efikasnosti, to im je jako važno i po tome su čuveni u svetu. Posebnu pažnju obraćaju na zdravstveni segment i prevenciju.   Emmi-dent se prodaje u svetu već više od 10 godina, a njegovi rezultati se praktično dokazuju svakim danom kroz sve veći broj korisnika. Neke od izjava naših korisnika možete videti ovde: https://www.emmi-dent.rs/kako-radi/iskustva/ .   Svakodnevno dolaze do nas informacije o pozitivnim iskustvima korišćenja četkice - kako im je pomogla da se oslobode početnih stadijuma paradentoze, gingivitisa, kako imaju bolji osećaj čistoće u ustima i kako im je odlična higijena fiksne proteze,... Takođe, sve su češće preporuke stomatologa koji su videli odlične rezultate četkice kod svojih pacijenata.
Da li treba da koristim još neke četkice osim Emmi-denta?
Redovna upotreba Emmi-dent četkice može da vam zameni pranje zuba sa bilo kojim drugim četkicama. Uostalom, kada budete čistili zube sa njom i sami ćete uvideti da vam nijedna druga četkica (ili aparat) nikada nije mogla dati takav osećaj čistoće.   Emmi-dent je karakterističan po tome što vam obezbeđuje tzv mikro-čišćenje. U pitanju je čišćenje zuba na bakterijskom nivou (kao i čišćenje naslaga plaka) i na nepristupačnim mestima u usnoj duplji koje vam nijedna druga četkica ne može ponuditi.   Može da vam se desi da vam prilikom čišćenja ostane zaglavljeno između zuba neko veće parče hrane. Onda je potrebno tvrdim vlaknima Emmi-dent četkice da mehanički samo protrljate to mesto, tj pokušate vlaknima (kao što bi to radili sa običnom četkicom) da uklonite te ostatke. Druga opcija je da koristite konac za zube. Osim toga, nijedno drugo sredstvo vam neće biti potrebno.
Da li ultrazvuk iz Emmi-dent četkice oštećuje plombe?
Apsolutno ne. U pitanju je tzv. meki ultrazvuk koji je namenjen svakodnevnoj upotrebi. Poguban je samo za bakterije i naslage, a potpuno bezbedan za vaše plombe.
Koja je razlika između Emmi-dent Metallic i Platinum ultrazvučnog uređaja?
Emmi-dent Metallic i Emmi-dent Platinum na potpuno isti način čiste Vaše zube i desni. Ultrazvuk je u oba modela potpuno iste snage i frekvencije (96 miliona oscilacija u minuti), tako da ne postoji razlika u efektima čišćenja.   Jedino postoji 3 ključne razlike u komfornosti u korist Emmi-dent Platinum modela:   Trobojni LED indikator baterije – LED lampica koja redovno obaveštava o nivou baterije čini korišćenje ultrazvučne četkice jednostavnim, pouzdanim i laganim. Razlika u vrsti i trajanju baterije – Metallic poseduje Ni-Mh, dok Platinum model poseduje litijumsku bateriju koja Vam traje okvirno 10-15 dana ukoliko je koristite 2 x dnevno po 3 minuta. Različiti ultrazvučni nastavci – Platinum i Metallic uređaji koriste različite ultrazvučne nastavke (u obliku četkica za zube).   Metallic Hybrid 2.0 je unapređeni model prvobitnog Metallic aparata i u prodaji je od oktobra 2019. On poseduje sledeće dve karakteristike koje ima i Platinum aparat, a nije imao stari model Metallic-a:   Kontrola dužine pranja zuba – Zvučni signal Vas nakon 6 sekundi redovno obaveštava kada je vreme da promenite oblast zuba ili desni koju tretirate ultrazvukom. Kontrola potrošnje baterije – Platinum četkica se nakon 6 minuta rada automatski isključuje. Na taj način se podržava štednja baterije.   U svakom slučaju, za koji god se model odlučite, sigurno činite najbolji izbor za Vaše dentalno zdravlje!
Da li isporučujete u druge države?
Od nedavno smo u mogućnosti da isporučimo paket u Crnu Goru, Bosnu i Republiku Srpsku. U tom slučaju ukupan iznos paketa uvećavamo za 500 din. Još uvek nemamo mogućnost da šaljemo u Makedoniju i Hrvatsku zbog nepredviđenih troškova carine i transporta, kao i nemogućnosti naplate otkupa paketa. Ako imate nekog prijatelja ili rođaka u Srbiji možemo poslati paket na naznačenu adresu, a vi možete kasnije da se organizujete oko isporuke u drugu državu.
Da li postoji starosno ograničenje korišćenja za decu?
Ne. Deca mogu koristiti Emmi-dent ultrazvučnu četkicu za zube već od prvog zubića. Čak ga je i preporučljivo koristiti za mlečne zube, jer time obezbeđujete dobru podlogu i za zdrave stalne zube. 
Koliko često je potrebno menjati ultrazvučni nastavak (četkicu) za zube?
Ultrazvučni nastavak (četkicu) za zube je potrebno menjati na svaka 3 meseca, jer vlakna vremenom oslabe od dejstva ultrazvučnih oscilacija. Samim tim, delovanje ultrazvuka na vaše zube i desni ne može biti toliko efikasno. 
Da li je ultrazvučna četkica za zube potpuno bezbedna za moje zdravlje?
Emmi-dent u glavi četkice poseduje Piezzo mikročip koji emituje tzv "meki" ultrazvuk (visoka frekvencija, a niska snaga). Budite potpuno sigurni da su vaši zubi i desni maksimalno zaštićeni. Istraživanja pokazuju da je ultrazvuk do 50 W bezbedan za zdravlje, a Emmi-dent emituje samo 0,2 W.
Da li postoji vremensko ograničenje korišćenja četkice tokom jednog pranja?
Ne, ne postoji. Preporučujemo 10 sekundi po jednom mestu (glava tj vlakna četkice obuhvataju 2-3 zuba), jer je to sasvim dovoljno da ultrazvuk efikasno deluje. Međutim, možete ga slobodno držati duže na obolelim mestima kako bi davao besprekorne efekte. 
Da li mogu da koristim standardne paste za zube sa Emmi-dent ultrazvučnom četkicom?
Ne, jer tada Emmi-dent ne daje željene efekte. Specijalna ultrazvučna pasta za zube sa nano-mehurićima namenjena je isključivo korišćenju sa Emmi-dent ultrazvučnom četkicom za zube. Mehurići standardne paste su mnogo veći od mehurića nano paste, pa ne mogu da očiste sve mikroprocepe i da se zavuku u ostale nedostupne prostore u usnoj duplji. Takođe, sve standardne paste za zube poseduju abrazivna sredstva, a nano-pasta ih nema.
Šta ako se nešto desi sa uređajem? Da li postoji garancija?
Da, zaštićeni ste, jer na svaki Emmi-dent aparat za zube dajemo garanciju od 2 godine.
Koliki je rok za dostavu?
Robu isporučujemo kurirskom službom najkasnije u roku od 48h ne računajući vikend. Ukoliko živite na teritoriji Beograda paket možemo isporučiti i u roku od 24h. Uredno ćemo vas obavestiti kada vam pošaljemo paket.

Niste našli odgovor koji vam je potreban?

Potrebne su vam dodatne informacije? Slobodno nam se obratite kako bi rešili vaše nedoumice.

Kontaktirajte nas