Blog

Najnoviji članci

7 rešenja za paradentozu za koja nećete morati da uzimate kredit
Našla sam se pred problemom koji me užasavao, nisam znala šta tačno da radim, isprobala sam mnogo toga i sada imam punu listu stvari koje možete da probate, ali i komentar šta da od njih očekujete. Ovih 7 stvari vam sigurno pomažu da rešite paradentozu, sačuvate svoje zube i ne podižete kredit za operacije ili implante.

Kako zaustaviti krvarenje desni?
Ako ste već videli krv u lavabou nakon pranja zuba, onda znate šta je prava neprijatnost. Pomislimo na to da sa našim zubima ili desnima nešto nije u redu, naslućujemo dalje komplikovanje stanja, pa makar nas ništa i ne bolelo dok peremo zube. A uglavnom nas boli, jer su desni koje krvare ujedno i osetljive i reaguju na svaki dodir...

Pročitaj više
5 razloga zašto su ultrazvučne četkice za zube bezbedne za zdravlje
Da, uliva poverenje, deluje delotvorno, ali ako razmišljate da nabavite jednu, sigurno vam je ovo pitanje palo na pamet – da li je to zaista bezbedno? (više…)

Kako sam rešio upalu desni i počeo sa svojim stomatologom da se viđam samo na kafi
  Zovem se Zoran Petrović i želeo bih sa što više ljudi da podelim svoje iskustvo kako sam rešio problem sa upalom desni i paradentozom. Samo ja znam kroz šta sam sve prošao, koliko sam dugo tragao za rešenjem i koliko sam bio očajan. Imam potrebu da pišem sve ovo, jer bih i sam voleo da je neko sve ovo...

Pročitaj više
Električna ili ultrazvučna četkica za zube – kako da odaberete, a ne pogrešite
Ako želite da sačuvate zdrave zube i desni što je duže moguće, ako se trudite svim silama da izbegnete ili rešite gingivitis, krvarenje desni, ispadanje zuba i neprijatan zadah, sigurno ste još uvek u potrazi za negom koja će vam sve to omogućiti. Pretpostavljamo da šetate između rafova, razgledate veliki izbor četkica za zube i lomite se pokušavajući da odaberete...

Pročitaj više
Kako sprečiti karijes kod dece, bolne upale desni i druge ozbiljne dentalne probleme?
  Uživate u osmehu vašeg mališana i voleli biste da tako ostane i kada odraste? Evo kako to da postignete. Ako ste u životu patili od zubobolje, imali upalu desni, karijes ili ste vadili neki zub, onda znate koliko su dentalni problemi neprijatni i koliko su njihove posledice ozbiljne. Naravno da ne biste voleli da vaše dete prolazi kroz takva iskustva. Međutim, praksa...

Pročitaj više
Vasi-zubi-su-potamneli-zbog-pusenja---zaglavlje
Vaši zubi su potamneli zbog pušenja? Ima li rešenja?
Jasno je da je jedini način da se izborite sa problemom tamnjenja zuba da vašim zubima i desnima posvetite pažnju kakvu zaslužuju i da pronađete najefikasniju moguću negu za njih.

7-namirnica-koje-vas-pas-ne-bi-trebalo-da-jede
Veterinari poručuju: 7 namirnica koje Vaš pas nikako ne bi trebalo da jede
Ako želimo svom psu najbolje, obratićemo pažnju na to šta on treba da jede, šta mu koristi, a šta je ono što bismo morali potpuno izbegavati, ili im makar davati u umerenim količinama. Evo lista namirnica koje su često u našem domu, mi ih sami koristimo, ali našem psu mogu da štete.

Oralni irigatori ili ultrazvucne cetkice za zube – kako odabrati
Oralni irigatori ili ultrazvučne četkice za zube – kako odabrati?
I jedan i drugi proizvod podrazumevaju nešto ozbiljniju investiciju, i jedan i drugi mnogo obećavaju, i jedan i drugi su vas zainteresovali. Tu smo da razrešimo dilemu i pomognemo vam da odaberete proizvod koji zadovoljava vaše potrebe.

Saveti veterinara: Da li je vaš ljubimac prestar za pranje zuba?
Ako ste od onih čiji je ljubimac već u zreloj dobi, pitanje koje ste sebi sigurno postavili je – da li ste zakasnili sa pranjem njegovih zuba? Donosimo vam odgovore na pitanja vezana za negu zuba kod starijih kućnih ljubimaca.

7 razloga zašto je ultrazvučna četkica neuporedivo bolji izbor od bilo koje obične četkice za zube
7 razloga zašto je ultrazvučna četkica neuporedivo bolji izbor od bilo koje obične četkice za zube
Obične četkice za zube imaju svoja ograničenja. Kakve god da odaberete, ne mogu vam pružiti ovih 7 prednosti koje vam pružaju ultrazvučne četkice za zube.

Kako da naviknete svog ljubimca na pranje zuba u 3 koraka
Kako da naviknete svog ljubimca na pranje zuba u 3 koraka
Ako vaš ljubimac nije baš oduševljen idejom pranja zuba, onda ste na pravom mestu – dobrodošli u klub onih čiji ljubimci beže čim ugledaju četkicu za zube.

Trljanje zuba je prošlost! Pozdravite ovaj novi i bolji trend čišćenja zuba.
Trljanje zuba je prošlost! Pozdravite ovaj novi i bolji trend čišćenja zuba
Ali, ako je to zaista najispravniji način čišćenja zuba, zašto nam se i dalje javljaju razna dentalna oboljenja kada ih redovno peremo i trljamo onako kako smo naučili?

7-koraka-do-zdravih-zuba-vaseg-ljubimca
7 koraka do zdravih zuba vašeg ljubimca
Ako vašem ljubimcu pružite adekvatnu negu zuba na svakodnevnom nivou, izbegavate brojne zdravstvene komplikacije. Ovo je 7 koraka do zdravih zuba ljubimca.

Nega-zuba-kucnog-ljubimca-–-bitne-stvari-koje-morate-znati
Nega zuba kućnog ljubimca – bitne stvari koje morate znati
Koliko god vam se činilo da higijeni zuba vašeg psa ili mačke možete pristupiti ležernije, to nije tačno – i naši ljubimci mogu da trpe ozbiljne posledice zbog dentalnih oboljenja, baš kao i mi.

Afte-u-ustima-kod-dece
Afte u ustima kod dece – Dosadne i bolne… ali ne zadugo!
Emmi-dent ultrazvučne četkice za zube vam omogućavaju negu i zaštitu za bezbrižan osmeh vašeg deteta danas, ali i zdrave i lepe zube u budućnosti. Ne samo da ubrzavate izlečenje afti, već pružate zubima vašeg deteta vrhunsku i stoprocentnu negu.

5 ozbiljnih problema koje uzrokuju bolesti zuba kod pasa
5 ozbiljnih problema koje uzrokuju bolesti zuba kod pasa
Veterinari upozoravaju na to da, ako vidite promene na zubima svog ljubimca, morate reagovati što pre da biste sprečili pojavu oboljenja koja su bolna, ugrožavaju njegovo celokupno zdravlje ili čak - mogu biti uzročnici smrti.

Kako da zubni implanti ne postanu vaša najgora noćna mora
Zubni implanti su pravi luksuz i, ako ste jedan od srećnika koji ih može sebi priuštiti, morate znati kakve sve opasnosti njihova ugradnja nosi sa sobom i kako da taj novac, ipak, ne bude bačen.

Ovako se postiže 100% efikasno pranje zuba kod pasa!
Dentalni problemi mogu dovesti do infekcija i oboljenja koja ugrožavaju celokupno zdravlje vašeg ljubimca. Zato je vrlo važno da brigu o zdravlju zuba vašeg najboljeg prijatelja shvatite veoma ozbiljno i da je nikako ne zanemarite. Evo najefikasniji način za pranje zuba kod pasa.

Kako se rešiti paradentoze?
Otišli ste kod zubara na običan pregled, bili ubeđeni da je sa vašim zubima sve u redu, a on vam rekao da imate paradentozu ili ste u ozbiljnoj opasnosti da se ona razvije. Ili tek otkrivate koliko je ovo podmukla bolest, pa ste zainteresovani kako da je prepoznate i izbegnete? Koji god da su vaši razlozi, jedno je sigurno – moguće je otarasiti se paradentoze.  

Svaki treći čovek oboli od paradentoze.

Ne možete tek tako reći – „to meni ne može da se desi“ Iako vam to čak ni najiskreniji stomatolozi neće lako priznati – uobičajena redovna higijena zuba nije dovoljna da izbegnete paradentozu. Ona počinje nenametljivo, kao usputni problemčić – nešto kamenca na zubima, primetite ga, ili ne, pomislite kako ćete se pobrinuti za to kasnije, prolaze dani jedan za drugim, dok najednom sve ozbiljniji i ozbiljniji problemi ne počnu da se nižu jedan za drugim. I vi se nađete suočeni licem u lice sa paradentozom!     Da biste je prepoznali na vreme i da biste mogli da reagujete, upoznajte se sa najčešćim simptomima.  

Da li je moguće reći zauvek zbogom paradentozi?

Na sreću – jeste, ali samo ako ste disciplinovani. Lečenje paradentoze zahteva smirivanje upale desni i smanjivanje paradontalnih džepova, kako bi se sprečilo ponovno nakupljanje bakterija.

 

Koji su načini za suzbijanje paradentoze?

Najpre, da biste se izborili sa paradentozom, potrebno je da znate jednu vrlo bitnu stvar – ako niste uporni i istrajni, paradentoza neće proći sama od sebe. Recidivi paradentoze su česti, ako se ona samo delimično sanira. Ako ste se već suočili sa njom, važno je da znate šta vam je na raspolaganju...

 

1. Lasersko lečenje paradentoze

Ovo je prilično skup tretman i često se dešava da pacijenti odustanu pre nego što dođu do kraja. Razlog što se lako odustaje leži baš u činjenici da je u pitanju dug proces koji traje i po nekoliko meseci, pored cene koja nije zanemarljiva. Moguće je obaviti ga samo u najsavremenije opremljenim stomatološkim ordinacijama. Ova vrsta lečenja paradentoze odvija se u nekoliko faza i podrazumeva postupno rešavanje posledica i uzročnika paradentoze. Najčešće, ovi tretmani u svoju visoku cenu uključuju i zubnu protetiku, zbog zuba koji su izgubljeni. Ipak, lečenje paradentoze ne podrazumeva samo ono što drugi mogu da učine za vas u zubarskoj ordinaciji. Lečenje paradentoze od vas zahteva da stalno budete na oprezu i da zaista, istinski brinete o higijeni svojih zuba i desni. Zato je najbolji savet koji vam možemo da dati upravo taj – da borbu protiv bakterija u ustima shvatite kao ozbiljan zadatak. Vašim zubima i desnima je potrebna potpuna, efikasna i redovna nega - svaki dan.

 

2. Profesionalna nega zuba u vašem domu

Uobičajena nega zuba ne pruža vam mogućnosti da uklonite sve bakterije koje se nalaze u vašim ustima. Da je takva nega dovoljna, do paradentoze ne bi ni došlo, zar ne? Pored saveta koje ćete dobiti od svog stomatologa, važno je da nega vaših zuba i desni bude besprekorna. Za to postoji samo jedan način – stopostotno uklanjanje bakterija, plaka i kamenca.  

 

Kako vam pomažu ultrazvučne četkice za zube?

Emmi-dent četkice za zube deluju na principu primene ultrazvučnih talasa. Ovo znači da, kada perete zube ovom četkicom, ne računate na mehaničke pokrete, trljanje i na to koliko dobro četkica fizički može da dopre do razmaka između zuba i da očisti bakterije. Potpuno je drugačije. Mehanički pokreti trljanja uopšte nisu ni potrebni. Vlakna četkice uopšte ne moraju da budu preterano tanka, niti glava četkice mora da bude specijalno dizajnirana da bi nekako došla do najsitnijih skrovišta u kojima bakterije mogu da budu. Zahvaljujući ultrazvuku – ništa od toga vam nije potrebno. Ultrazvučni talasi iz ove četkice prodiru do skrivenih bakterija bez obzira na prepreke.     

Uklanjanje plaka sa zuba

Emmi-dent četkice rešava već prve upozoravajuće znake paradentoze, a da to možda ni ne primećujete kao opasnost. Ultrazvučni talasi razgrađuju plak koji se formiraju na površini zuba i na svim nepristupačnim mestima do kojih obične i električne četkice ne mogu dopreti. Na taj način, sprečava se i razvoj kamenca.

 

Potpuna eliminacija bakterija

Ovo se ne postiže nijednim drugim sredstvom za čišćenje zuba u kućnim uslovima. Ma koliko prilagodljivu četkicu za zube i dodatnih sredstava za čišćenje imali – samo i jedino ultrazvučni talasi omogućavaju stopostotno uklanjanje bakterija. Kako? Ultrazvučni talasi imaju sposobnost da prodiru i ispod površine tkiva desni i do 12 mm. To znači da ultrazvučni talasi uspevaju ne samo da uklone bakterije sa površine vaših desni, već i da se sa njima izbore dubinski, rešavajući na taj način infekciju. A pošto su bakterije i plak među najznačajnijim uzročnima paradentoze – uklanjanje njih znači korak bliže ka kraju borbe sa paradentozom.

 

Razgradnja kamenca

U zavisnosti od debljine i starosti kamenca, uporna i redovna primena ultrazvučnih četkica pomaže njegovoj razgradnji i sprečava njegovo ponovno pojavljivanje. Na taj način se uklanja još jedan od uzročnika paradentoze.  

Recite zbogom paradentozi i upalama desni

Uštedite 10% kupovinom preko našeg web shop-a

 

Terapijski efekat

Paradentozu neizbežno prati gingivitis (upala desni). Ovo neprijatno, često bolno stanje u kojem se nalaze vaše desni je takođe posledica bakterija koje su se otrgle kontroli. Zbog upale, vaše desni postaju osetljivije, krvare, a često i bole na dodir, pogotovo pri jelu. Tu Emmi-dent četkice pomažu na 2 načina:
  • Čišćenje zuba je potpuno bezbolno, jer nema potrebe za pokretima i trljanjem da bi se sve bakterije uklonile, i
  • Ultrazvučni talasi omogućavaju mikro-masažu koja vam prija i koja vam ujedno, omogućava bolju prokrvljenost tkiva. Zahvaljujući poboljšanoj cirkulaciji, desni se lakše bore sa upalom kojoj su izloženi.
 

Evo samo neki komentari njenih korisnika na društvenim mrežama

 

Potpuna dentalna nega – vaš najbolji saveznik u sprečavanju paradentoze

 
  Iako stomatolozi ističu da je za lečenje paradentoze potrebno mnogo strpljenja i upornosti, ipak se dešava da pacijenti odustanu, bez obzira na užasne posledice. Ukoliko krenete na vreme, krajnje posledice paradentoze sigurno izbegavate. Jedino vam Emmi-dent ultrazvučne četkice pružaju sistematsku, 100% efikasnu negu zuba i desni.  

Otarasite se paradentoze

Uštedite 10% kupovinom preko našeg web shop-a

View More
Skidanje kamenca kod pasa i mačaka bez uspavljivanja? Da, moguće je!
Prednosti primene ultrazvuka u održavanju oralne higijene su u svetu već odavno poznate. Sada imate mogućnost da takvu negu omogućite i svom ljubimcu.

Zaboravite na negu kože kakvu poznajete – Postoji nešto mnogo bolje!
Ultrazvučni talasi pružaju vašoj koži negu kakva vam do sada nije bila dostupna. Emmi-skin, revolucionarni proizvod nemačke kompanije „Emmi Ultrasonic“, je vrhunski uređaj za negu kože koji koristi sve prednosti ultrazvučnih talasa, čineći Vašu kožu blistavom, podmlađenom, negovanom i zategnutom.

Zdravlje zuba u trudnoći: 7 pitanja koja muče svaku ženu
Da, trudnoća vas je svrstala u visoko rizičnu kategoriju kada je zdravlje zuba u pitanju. Nedostaje vam kalcijuma, desni su osetljivije, šećeri iz hrane prete da ugroze zdravlje vaših zuba. Ipak, moguće je da prođete kroz trudnoću, a da vaši zubi i dalje budu zdravi i lepi.

Upala desni kod pasa: Prepoznajte ovih 5 ključnih simptoma!
Upala desni kod pasa je češća nego što mislimo, a oni to tako vešno umeju da prikriju i pretrpe bol. Uočite ovih 5 simptoma i pomozite mu na vreme.

Kako sprečiti ova najčešća zubna oboljenja kod dece
Roditelji često budu u zabludi kada je briga o zubima njihove dece u pitanju. Mnogi, čak, misle da zdravlje mlečnih zuba nije toliko bitno, jer će ih svakako zameniti novi. To nikako nije tačno! Evo kako da sačuvate zubiće vašeg mališana uvek zdravim i lepim!

Ovo vam proizvođači četkica za zube sigurno neće reći
Jeste li znali da vaša četkica za zube može biti pravi izvor neprijatnosti? Ne verujete nam? Razmislite o ovim stavkama...

Sve što ste želeli da znate o gubitku zuba, a plašili ste se da pitate
Više je nego očigledno da je ovo problem koji može snaći svakog od nas i da moramo učiniti sve što je u našoj moći da sačuvamo sve svoje zube.

Kako da se zauvek otarasite ovih 5 najčešćih dentalnih problema.
Problemi sa zubima su, nažalost, vrlo česti. Istraživanja pokazuju da čak i oni koji redovno brinu o svojoj dentalnoj higijeni moraju da se suoče sa nekima od njih. Ako ste od onih srećnika koji jednostavno plene svojim osmehom, uradite sve što je u vašoj moći da taj osmeh sačuvate i da on bude vaš zaštitni znak još mnogo, mnogo godina. Ako...

Pročitaj više
Vaše dete ne voli da pere zube? Evo 5 načina da to promenite.
Briga o zdravlju zuba u ranom detinjstvu je osnova za zdravlje zuba u zrelom dobu. Zato se svi trudimo da decu naviknemo na redovno čišćenje zuba. Ipak, naši mališani time nisu uvek oduševljeni. Njihovi izgovori su neodoljivi i nepredvidivi, baš kao i oni sami. Jedne večeri će reći da im se spava, a već ujutru će negodovati, jer su željni igre....

Pročitaj više
Kako da vaše zube učinite belim i blistavim (ali stvarno)?
Beli i zdravi zubi su ključni za osmeh koji pleni. A osmeh koji pleni je važan za sve drugo. Istraživanja pokazuju da je osmeh ono što najpre uočavamo kod novog sagovornika. Ako mislite da istraživanja greše i da su bitnije oči, kosa ili govor tela, zamislite da razgovarate sa nekim čiji osmeh otkriva žute, nepravilne zube. Šta mislite, može li divna,...

Pročitaj više
Verujete da brinete o higijeni zuba na najbolji način? Razmislite ponovo!
Redovno vodite računa o zdravlju zuba? Svesni ste značaja oralne higijene i mislite da dovoljno posvećujete pažnju svojim zubima i desnima? Ukoliko ulažete vreme i novac kako biste osigurali zdrav i lep osmeh i izbegli komplikacije koje mogu ne samo uticati na zdravlje vaših zuba, već i na zdravlje celokupnog organizma, razmislite da li je dovoljno efikasno to što činite. Istraživanja...

Pročitaj više
Da li prepoznajete neki od ovih 5 upozoravajućih simptoma paradentoze?
Obratite pažnju na signale koje Vam Vaše telo šalje! Može Vam se vrlo lako učiniti da imate samo prolazne poteškoće, a da se u Vašim ustima razvija i širi paradentoza.

Muči Vas upala desni? Evo trajno rešenje
Muči Vas upala desni? Evo trajno rešenje!
Desni Vam otiču, krvare, ili ste primetili da Vam dah postaje neprijatan? Ovo je tekst za Vas, jer je velika verovatnoća da imate upalu desni.

Kako ćemo prati zube u budućnosti?
Nekako, u Srbiji uvek imamo osećaj da kaskamo za svetom i da kod nas sve mnogo kasnije dolazi. Naročito kada je u pitanju tehnologija. Koliko puta nam se desilo kada smo isprobali nešto novo da smo rekli: "E, što nisam znao/znala za ovo ranije?" Evo prilike da na vreme saznate kako ćemo prati zube u budućnosti.

Sada možete imati zdravije, belje i lepše zube - i to bez trljanja
Sada možete imati zdravije, belje i lepše zube – i to bez trljanja
Postoji tehnologija koja obezbeđuje pranje zuba bez trljanja i oštećivanja zuba. Ako danas dete navikne da je koristi, i sa 100 godina će imati svoje, zdrave i lepe zube. Ali, moraćete i vi da menjate svoje navike. Ne verujete?   Svi znamo da je stečene navike jako teško menjati. Možda smo i čuli za opšteprihvaćeno pravilo da je potreban 21...

Pročitaj više
Emmident ultrazvučna četkica za zube za predivan osmeh
Smej se i svet će se smejati sa tobom – ali samo ako imaš lepe zube i lep osmeh!
Nepobitna je činjenica da se shvatanje lepih zuba kroz vekove menjalo. Nekada je bilo važno samo imati zdrave zube, a manje se vodilo računa o njihovoj estetici. Danas su lepi zubi i lep osmeh važniji nego ikada.   Da smo ljudima postavljali pitanja pre 20 godina o njihovom osmehu i kakav bi on trebalo da bude, odgovori bi bili drugačiji nego...

Pročitaj više
Metafizičko značenje bolesti zuba i desni
Metafizičko značenje bolesti zuba i desni: Da li zagrizeš više nego što možeš da sažvačeš?
Na internetu se može pronaći sve više tekstova o psihološkom značenju određenih bolesti i simptoma. Šta je to što naše telo želi da nam poruči kroz simptome? Šta je to što treba da menjamo u nama, našim navikama, našim uverenjima? Da li smo se zapitali koje je duševno značenje dentalnih problema?   Kako naše emocije utiču na naše zube i desni?   Neverovatno je koliko...

Pročitaj više
11 stvari koje znaju samo one devojke koje su odrasle sa fiksnim protezama
11 stvari koje razumeju samo one devojke koje su odrasle sa fiksnim protezama
Fikne proteze jesu dobre za tebe, ali samo oni koji ih imaju znaju kakve su to muke. Ipak, sve je vredno truda kada znaš kakvi će tvoji zubi biti na kraju i kako ćeš se osećati sigurno u sebe i svoj osmeh. Evo 12 stvari koje razumeju samo one devojke koje su odrasle noseći fiksne proteze.   1. Biranje boje za...

Pročitaj više
Zašto se ultrazvučne četkice za zube ne bi smele poistovećivati sa sonic (zvučnim) četkicama?
8 razlika između sonic (zvučne) i ultrazvučne četkice za zube
Od kako je Emmi-dent stupio na srpsko tržište, susreli smo se sa jednom velikom nedoumicom. Kada pričamo sa ljudima o ultrazvučnoj četkici, desilo se da su nam mnogli rekli: „Pa znam šta je to, nije to ništa novo, imam ja tu Phillips-ovu“. Međutim, sonic (zvučna četkica) nije isto što i ultrazvučna, a evo i koje su ključne razlike između...

Pročitaj više
Zašto se plašimo zubara i kako se izboriti sa tim strahom
Zašto se plašimo zubara i kako se izboriti sa tim strahom
Čim se spomene zubar, mnogima se ledi krv u žilama. Zbog tog straha zanemaruju zdravlje svojih zuba, a time i sveukupno zdravlje, pa je kraj neretko fatalan. Šta nas toliko užasava od zubara i kako prevazići taj strah?   Odlazak kod zubara za neke je prava noćna mora. Već na samu pomisao ruke počinju da im se znoje, podilaze ih žmarci,...

Pročitaj više
Emmi-dent-clanak-Kako da sprečite dentalne probleme ukoliko imate dijabetes
Kako da sprečite dentalne probleme ukoliko imate dijabetes?
Ukoliko imate dijabetes, sigurno znate da bi trebalo da obratite više pažnje na zdravlje vaših usta, jer se povećava rizik za pojavu dentalnih problema.   Dijabetes ugrožava sposobnost organizma da se izbori sa bakterijama u vašim ustima. Visok šećer u krvi čak podstiče bakterije da se razmnožavaju i time dovodi do bolesti desni.   4 sigurna znaka da možda već imate problem   Možda već...

Pročitaj više