Blog

Najnoviji članci

Vasi-zubi-su-potamneli-zbog-pusenja---zaglavlje
Vaši zubi su potamneli zbog pušenja? Ima li rešenja?
Jasno je da je jedini način da se izborite sa problemom tamnjenja zuba da vašim zubima i desnima posvetite pažnju kakvu zaslužuju i da pronađete najefikasniju moguću negu za njih.

7-namirnica-koje-vas-pas-ne-bi-trebalo-da-jede
Veterinari poručuju: 7 namirnica koje Vaš pas nikako ne bi trebalo da jede
Ako želimo svom psu najbolje, obratićemo pažnju na to šta on treba da jede, šta mu koristi, a šta je ono što bismo morali potpuno izbegavati, ili im makar davati u umerenim količinama. Evo lista namirnica koje su često u našem domu, mi ih sami koristimo, ali našem psu...

Pročitaj više
Oralni irigatori ili ultrazvucne cetkice za zube – kako odabrati
Oralni irigatori ili ultrazvučne četkice za zube – kako odabrati?
I jedan i drugi proizvod podrazumevaju nešto ozbiljniju investiciju, i jedan i drugi mnogo obećavaju, i jedan i drugi su vas zainteresovali. Tu smo da razrešimo dilemu i pomognemo vam da odaberete proizvod koji zadovoljava vaše potrebe.

Saveti veterinara: Da li je vaš ljubimac prestar za pranje zuba?
Ako ste od onih čiji je ljubimac već u zreloj dobi, pitanje koje ste sebi sigurno postavili je – da li ste zakasnili sa pranjem njegovih zuba? Donosimo vam odgovore na pitanja vezana za negu zuba kod starijih kućnih ljubimaca.

7 razloga zašto je ultrazvučna četkica neuporedivo bolji izbor od bilo koje obične četkice za zube
7 razloga zašto je ultrazvučna četkica neuporedivo bolji izbor od bilo koje obične četkice za zube
Obične četkice za zube imaju svoja ograničenja. Kakve god da odaberete, ne mogu vam pružiti ovih 7 prednosti koje vam pružaju ultrazvučne četkice za zube.

Kako da naviknete svog ljubimca na pranje zuba u 3 koraka
Kako da naviknete svog ljubimca na pranje zuba u 3 koraka
Ako vaš ljubimac nije baš oduševljen idejom pranja zuba, onda ste na pravom mestu – dobrodošli u klub onih čiji ljubimci beže čim ugledaju četkicu za zube.

Trljanje zuba je prošlost! Pozdravite ovaj novi i bolji trend čišćenja zuba.
Trljanje zuba je prošlost! Pozdravite ovaj novi i bolji trend čišćenja zuba
Ali, ako je to zaista najispravniji način čišćenja zuba, zašto nam se i dalje javljaju razna dentalna oboljenja kada ih redovno peremo i trljamo onako kako smo naučili?

7-koraka-do-zdravih-zuba-vaseg-ljubimca
7 koraka do zdravih zuba vašeg ljubimca
Ako vašem ljubimcu pružite adekvatnu negu zuba na svakodnevnom nivou, izbegavate brojne zdravstvene komplikacije. Ovo je 7 koraka do zdravih zuba ljubimca.

Nega-zuba-kucnog-ljubimca-–-bitne-stvari-koje-morate-znati
Nega zuba kućnog ljubimca – bitne stvari koje morate znati
Koliko god vam se činilo da higijeni zuba vašeg psa ili mačke možete pristupiti ležernije, to nije tačno – i naši ljubimci mogu da trpe ozbiljne posledice zbog dentalnih oboljenja, baš kao i mi.

Afte-u-ustima-kod-dece
Afte u ustima kod dece – Dosadne i bolne… ali ne zadugo!
Emmi-dent ultrazvučne četkice za zube vam omogućavaju negu i zaštitu za bezbrižan osmeh vašeg deteta danas, ali i zdrave i lepe zube u budućnosti. Ne samo da ubrzavate izlečenje afti, već pružate zubima vašeg deteta vrhunsku i stoprocentnu negu.

5 ozbiljnih problema koje uzrokuju bolesti zuba kod pasa
5 ozbiljnih problema koje uzrokuju bolesti zuba kod pasa
Veterinari upozoravaju na to da, ako vidite promene na zubima svog ljubimca, morate reagovati što pre da biste sprečili pojavu oboljenja koja su bolna, ugrožavaju njegovo celokupno zdravlje ili čak - mogu biti uzročnici smrti.

Kako da zubni implanti ne postanu vaša najgora noćna mora
Zubni implanti su pravi luksuz i, ako ste jedan od srećnika koji ih može sebi priuštiti, morate znati kakve sve opasnosti njihova ugradnja nosi sa sobom i kako da taj novac, ipak, ne bude bačen.

Ovako se postiže 100% efikasno pranje zuba kod pasa!
Dentalni problemi mogu dovesti do infekcija i oboljenja koja ugrožavaju celokupno zdravlje vašeg ljubimca. Zato je vrlo važno da brigu o zdravlju zuba vašeg najboljeg prijatelja shvatite veoma ozbiljno i da je nikako ne zanemarite. Evo najefikasniji način za pranje zuba kod pasa.

Kako se rešiti paradentoze?
Zamislite potpuno zdrave zube koji ispadaju zbog paradentoze i biće vam jasno zašto treba da prihvatite dugotrajnu borbu protiv ovog oboljenja. Iako je zahtevan proces – izvodljivo je. Ukoliko krenete na vreme, krajnje posledice paradentoze sigurno izbegavate.

Skidanje kamenca kod pasa i mačaka bez uspavljivanja? Da, moguće je!
Prednosti primene ultrazvuka u održavanju oralne higijene su u svetu već odavno poznate. Sada imate mogućnost da takvu negu omogućite i svom ljubimcu.

Zaboravite na negu kože kakvu poznajete – Postoji nešto mnogo bolje!
Ultrazvučni talasi pružaju vašoj koži negu kakva vam do sada nije bila dostupna. Emmi-skin, revolucionarni proizvod nemačke kompanije „Emmi Ultrasonic“, je vrhunski uređaj za negu kože koji koristi sve prednosti ultrazvučnih talasa, čineći Vašu kožu blistavom, podmlađenom, negovanom i zategnutom.

Zdravlje zuba u trudnoći: 7 pitanja koja muče svaku ženu
Da, trudnoća vas je svrstala u visoko rizičnu kategoriju kada je zdravlje zuba u pitanju. Nedostaje vam kalcijuma, desni su osetljivije, šećeri iz hrane prete da ugroze zdravlje vaših zuba. Ipak, moguće je da prođete kroz trudnoću, a da vaši zubi i dalje budu zdravi i lepi.

Upala desni kod pasa: Prepoznajte ovih 5 ključnih simptoma!
Upala desni kod pasa je češća nego što mislimo, a oni to tako vešno umeju da prikriju i pretrpe bol. Uočite ovih 5 simptoma i pomozite mu na vreme.

Kako sprečiti ova najčešća zubna oboljenja kod dece
Roditelji često budu u zabludi kada je briga o zubima njihove dece u pitanju. Mnogi, čak, misle da zdravlje mlečnih zuba nije toliko bitno, jer će ih svakako zameniti novi. To nikako nije tačno! Evo kako da sačuvate zubiće vašeg mališana uvek zdravim i lepim!

Ovo vam proizvođači četkica za zube sigurno neće reći
Jeste li znali da vaša četkica za zube može biti pravi izvor neprijatnosti? Ne verujete nam? Razmislite o ovim stavkama...

Sve što ste želeli da znate o gubitku zuba, a plašili ste se da pitate
Više je nego očigledno da je ovo problem koji može snaći svakog od nas i da moramo učiniti sve što je u našoj moći da sačuvamo sve svoje zube.

Kako da se zauvek otarasite ovih 5 najčešćih dentalnih problema.
Problemi sa zubima su, nažalost, vrlo česti. Istraživanja pokazuju da čak i oni koji redovno brinu o svojoj dentalnoj higijeni moraju da se suoče sa nekima od njih. Ako ste od onih srećnika koji jednostavno plene svojim osmehom, uradite sve što je u vašoj moći da taj osmeh sačuvate i...

Pročitaj više
Vaše dete ne voli da pere zube? Evo 5 načina da to promenite.
Briga o zdravlju zuba u ranom detinjstvu je osnova za zdravlje zuba u zrelom dobu. Zato se svi trudimo da decu naviknemo na redovno čišćenje zuba. Ipak, naši mališani time nisu uvek oduševljeni. Njihovi izgovori su neodoljivi i nepredvidivi, baš kao i oni sami. Jedne večeri će reći da im se...

Pročitaj više
Kako da vaše zube učinite belim i blistavim (ali stvarno)?
Beli i zdravi zubi su ključni za osmeh koji pleni. A osmeh koji pleni je važan za sve drugo. Istraživanja pokazuju da je osmeh ono što najpre uočavamo kod novog sagovornika. Ako mislite da istraživanja greše i da su bitnije oči, kosa ili govor tela, zamislite da razgovarate sa nekim čiji...

Pročitaj više
Verujete da brinete o higijeni zuba na najbolji način? Razmislite ponovo!
Redovno vodite računa o zdravlju zuba? Svesni ste značaja oralne higijene i mislite da dovoljno posvećujete pažnju svojim zubima i desnima? Ukoliko ulažete vreme i novac kako biste osigurali zdrav i lep osmeh i izbegli komplikacije koje mogu ne samo uticati na zdravlje vaših zuba, već i na zdravlje celokupnog...

Pročitaj više
Da li prepoznajete neki od ovih 5 upozoravajućih simptoma paradentoze?
Obratite pažnju na signale koje Vam Vaše telo šalje! Može Vam se vrlo lako učiniti da imate samo prolazne poteškoće, a da se u Vašim ustima razvija i širi paradentoza.

Muči Vas upala desni? Evo trajno rešenje
Muči Vas upala desni? Evo trajno rešenje!
Desni Vam otiču, krvare, ili ste primetili da Vam dah postaje neprijatan? Ovo je tekst za Vas, jer je velika verovatnoća da imate upalu desni.

Kako ćemo prati zube u budućnosti?
Nekako, u Srbiji uvek imamo osećaj da kaskamo za svetom i da kod nas sve mnogo kasnije dolazi. Naročito kada je u pitanju tehnologija. Koliko puta nam se desilo kada smo isprobali nešto novo da smo rekli: "E, što nisam znao/znala za ovo ranije?" Evo prilike da na vreme...

Pročitaj više
Sada možete imati zdravije, belje i lepše zube - i to bez trljanja
Sada možete imati zdravije, belje i lepše zube – i to bez trljanja
Postoji tehnologija koja obezbeđuje pranje zuba bez trljanja i oštećivanja zuba. Ako danas dete navikne da je koristi, i sa 100 godina će imati svoje, zdrave i lepe zube. Ali, moraćete i vi da menjate svoje navike. Ne verujete?   Svi znamo da je stečene navike jako teško menjati. Možda...

Pročitaj više
Emmident ultrazvučna četkica za zube za predivan osmeh
Smej se i svet će se smejati sa tobom – ali samo ako imaš lepe zube i lep osmeh!
Nepobitna je činjenica da se shvatanje lepih zuba kroz vekove menjalo. Nekada je bilo važno samo imati zdrave zube, a manje se vodilo računa o njihovoj estetici. Danas su lepi zubi i lep osmeh važniji nego ikada.   Da smo ljudima postavljali pitanja pre 20 godina o njihovom osmehu i kakav...

Pročitaj više
Metafizičko značenje bolesti zuba i desni
Metafizičko značenje bolesti zuba i desni: Da li zagrizeš više nego što možeš da sažvačeš?
Na internetu se može pronaći sve više tekstova o psihološkom značenju određenih bolesti i simptoma. Šta je to što naše telo želi da nam poruči kroz simptome? Šta je to što treba da menjamo u nama, našim navikama, našim uverenjima? Da li smo se zapitali koje je duševno značenje dentalnih problema?   Kako...

Pročitaj više
11 stvari koje znaju samo one devojke koje su odrasle sa fiksnim protezama
11 stvari koje razumeju samo one devojke koje su odrasle sa fiksnim protezama
Fikne proteze jesu dobre za tebe, ali samo oni koji ih imaju znaju kakve su to muke. Ipak, sve je vredno truda kada znaš kakvi će tvoji zubi biti na kraju i kako ćeš se osećati sigurno u sebe i svoj osmeh. Evo 12 stvari koje razumeju samo one...

Pročitaj više
Zašto se ultrazvučne četkice za zube ne bi smele poistovećivati sa sonic (zvučnim) četkicama?
8 razlika između sonic (zvučne) i ultrazvučne četkice za zube
Od kako je Emmi-dent stupio na srpsko tržište, susreli smo se sa jednom velikom nedoumicom. Kada pričamo sa ljudima o ultrazvučnoj četkici, desilo se da su nam mnogli rekli: „Pa znam šta je to, nije to ništa novo, imam ja tu Phillips-ovu“. Međutim, sonic (zvučna četkica) nije isto što...

Pročitaj više
Zašto se plašimo zubara i kako se izboriti sa tim strahom
Zašto se plašimo zubara i kako se izboriti sa tim strahom
Čim se spomene zubar, mnogima se ledi krv u žilama. Zbog tog straha zanemaruju zdravlje svojih zuba, a time i sveukupno zdravlje, pa je kraj neretko fatalan. Šta nas toliko užasava od zubara i kako prevazići taj strah?   Odlazak kod zubara za neke je prava noćna mora. Već na samu...

Pročitaj više
Emmi-dent-clanak-Kako da sprečite dentalne probleme ukoliko imate dijabetes
Kako da sprečite dentalne probleme ukoliko imate dijabetes?
Ukoliko imate dijabetes, sigurno znate da bi trebalo da obratite više pažnje na zdravlje vaših usta, jer se povećava rizik za pojavu dentalnih problema.   Dijabetes ugrožava sposobnost organizma da se izbori sa bakterijama u vašim ustima. Visok šećer u krvi čak podstiče bakterije da se razmnožavaju i time dovodi do...

Pročitaj više